Taakstraf geëist voor grooming en seks met minderjarige

ALMERE • Ma 5 oktober 2015 | 21:15 • Maandag 5 oktober 2015 | 21:15
Tegen een Almeerder is 240 uur werkstraf geëist omdat hij geprobeerd zou hebben een meisje van 13 jaar te verleiden om seks met hem te hebben. De toen 25-jarige man kwam met haar in contact via Facebook en wist haar met 'grooming' zo ver te krijgen om af te spreken. Bij die afspraak raakte het meisje in paniek en ging ze er vandoor.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat de Almeerder toen hij 19 jaar was enkele maanden een seksuele relatie had met een ander 13-jarig meisje. Hoewel dat met instemming van het meisje gebeurde, heeft het OM hem ook voor die zaak vervolgd.

De geëiste werkstraf van 240 uur is lager dan gebruikelijk omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en inmiddels onder behandeling staat. Ook het feit dat het bijna twee jaar heeft geduurd voordat de rechtszaak behandeld werd, heeft geleid tot een lagere eis.

Omdat de man ten tijde van het voorval in militaire dienst zat, diende de zaak bij de Militaire Kamer van de rechtbank in Arnhem.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel