Verdachten vechtpartij Meerpaaldagen vrijgesproken

DRONTEN • Di 6 oktober 2015 | 15:55 • Dinsdag 6 oktober 2015 | 15:55
Vier jongens die terechtstonden voor openlijk geweld op de Meerpaaldagen in Dronten vorig jaar zijn door de rechtbank in Lelystad vrijgesproken. Volgens de rechtbank is duidelijk dat er een confrontatie is geweest tussen twee groepen jongeren waarbij geweld is gebruikt. De rechter ziet echter onvoldoende bewijs van wie voor welk geweld verantwoordelijk is geweest.

Akif Korkmaz
De vechtpartij leidde uiteindelijk tot het doodsteken van de 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten. Daarvoor werd in mei de 20-jarige Juliano S. uit Lelystad al veroordeeld tot 6 jaar cel.

Werkstraffen geëist
De confrontatie vond plaats tussen twee groepen jongeren. Aan de ene kant was er een groep uit Lelystad. Ze zijn tussen de 17 en 22 jaar oud en behoren tot de groep van Juliano S. Tegen drie van hen waren werkstraffen geëist, maar de rechtbank gaat daar niet in mee. Voor de vierde jongen had het OM zelf al vrijspraak gevraagd.

Oorbellen uitsnijden
De rechtbank moet nog uitspraak doen in de zaak tegen twee andere jongens van 16 en 22 jaar. Zij worden door het Openbaar Ministerie verdacht van openlijk geweld tegen de groep uit Lelystad. Zij zouden iemand bij de keel hebben gepakt, hebben geschopt en geslagen en gedreigd hebben oorbellen uit te snijden. Tegen deze jongens zijn ook werkstraffen geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel