Voetgangersbruggen inzet van kort geding

NOORDOOSTPOLDER • Wo 7 oktober 2015 | 15:58 • Woensdag 7 oktober 2015 | 15:58
De gemeente Noordoostpolder heeft zich niet aan de regels gehouden bij de aanbesteding voor het vervangen van zes voetgangersbruggen. Dat stelde het bedrijf FiberCore woensdag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Utrecht.

FiberCore eindigde als tweede bij de gunningsprocedure, achter aannemingsbedrijf Damsteegt. Volgens FiberCore moet de procedure opnieuw worden gevoerd. Damsteegt en de gemeente zouden de regels hebben overtreden, omdat een zusterbedrijf van Damsteegt ook aan de aanbestedingsprocedure meedeed. Omdat die twee bedrijven van dezelfde eigenaar zijn, hadden ze een grotere kans dan andere inschrijvers om te winnen, aldus FiberCore.

Maar volgens de gemeente en Damsteegt is er geen enkel bewijs dat de zusterbedrijven hebben samengewerkt bij de procedure. Daarnaast is het niet verboden dat bedrijven van eenzelfde holding zich inschrijven voor een gunningsprocedure. Een vertegenwoordiger van Damsteegt noemde FiberCore woensdag ‘gewoon een slechte verliezer’. De rechter doet uitspraak op 21 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel