Ondernemers: Stadshart fleurt op

Lelystad 7 oktober 2015
Het Stadshart van Lelystad lijkt weer wat in de lift te zitten. Na jaren van toenemende leegstand en verpaupering worden nu weer gebouwen opgeknapt. Veel nieuwe winkels komen er nog niet bij, maar wel gaan enkele bestaande zaken verhuizen. Ze verwachten op een nieuwe locatie meer bezoekers te trekken.

Verhuizingen
Zo verhuist schoenmaker De Hakkenbar naar het pand waar tot voor kort de KPN-winkel zat. Op die plek heeft de schoenmaker meer ruimte. Eigenaar Leon Knaap verwacht daar ook wat beter zichtbaar te zijn.

Ook de Halfords, nu nog boven de Albert Heijn, kiest voor een nieuwe locatie. De zaak verhuist naar winkelstraat De Promesse en komt in het voormalige pand van Miss Etam. Op die plek moet meer mensen de winkel weten te vinden.

Verhuizen van een plek achteraf naar een plek meer in het zicht doet ook Valentijn Kunstnijverheid. De winkel zit nu nog boven de Jumbo en is omringd door lege panden. De zaak verhuist naar de begane grond en komt naast de Zeeman.

Lik verf
De leegstand in het centrum wordt door de verhuizingen nog niet opgelost, maar volgens verschillende winkeliers lijkt de weg omhoog weer te zijn ingezet. Dat is ook te zien aan het feit dat vastgoedeigenaren weer wat investeringen doen. Zo is de eigenaar van De Waag een deel van het pand aan het opknappen: de gevels worden vernieuwd en krijgen een lik verf.

De gemeente en de eigenaar van De Waag zijn ondertussen in gesprek om te kijken of het overdekte gedeelte van het gebouw gesloopt kan worden. Dit staat al lange tijd leeg.

Rapport
Volgende week wordt een rapport verwacht over de toekomst van het centrum. De gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren hebben een adviseur gevraagd te kijken hoe het centrum weer levendig en aantrekkelijk kan worden gemaakt.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer