Partij van de Dieren tegen nieuwe regels ganzenjacht

FLEVOLAND • Do 8 oktober 2015 | 14:24 • Donderdag 8 oktober 2015 | 14:24
De Statenfractie van de Partij voor de Dieren wil dat de nieuwe ontheffing voor de ganzenjacht wordt ingetrokken. Volgens de partij is deze onterecht verleend. De grootte van een populatie zou volgens onderzoek niet in verband staan met het schadebedrag, zegt de partij.

In de ontheffing staat onder meer dat er met meer jagers in een groter gebied mag worden gejaagd. Ook hoeven de jagers de vogels niet eerst te verjagen met lawaai, vlaggen, ballonnen en vogelverschrikkers. Hiervoor verleende de provincie alleen een ontheffing voor de jacht op percelen van boeren waar schade was aangericht.

In de nieuwe ontheffing mag er in een deel van de zomer en herfst in de gehele provincie massaal ganzen worden afgeschoten met ploegen van zestien jagers tegelijk. Dit mag ook tijdens de rui, wanneer de dieren niet kunnen vliegen, en na de oogst wanneer de velden kaal zijn. Zinloos en wreed, volgens de Partij voor de Dieren, dat daarom vragen stelt aan Gedeputeerde Staten over de verleende ontheffing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel