Evenemententerrein Walibi niet in beeld voor vluchtelingenkamp

BIDDINGHUIZEN • Ma 12 oktober 2015 | 11:24 • Maandag 12 oktober 2015 | 11:24
Het evenemententerrein bij Walibi Holland in Biddinghuizen is niet in beeld als locatie voor een tijdelijk tentenkamp voor vluchtelingen. Dat zegt burgemeester Aat de Jonge van Dronten. Hij was maandagochtend bij het AZC aan de Vossemeerdijk om daar een verkeersveiligheidscampagne af te trappen.

Volgens De Jonge is er wel onderzocht of het terrein bij Walibi geschikt is, maar is dat niet het geval. Als er een tentenkamp wordt ingericht, komen volgens hem de voorbereidingen voor het festivalseizoen in de knel.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het kabinet in alle provincies een tentenkamp wil om de vluchtelingenstroom aan te kunnen. De Jonge zegt geen voorstander te zijn van dat soort grote opvanglocaties. Hij ziet meer in kleinschalige opvang. Een grote locatie zoals in Nijmegen, waar 3000 vluchtelingen worden opgevangen, is wat hem betreft dan ook uitgesloten in Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel