Oplossing voor camping Waterhout lijkt in zicht

ALMERE • Do 15 oktober 2015 | 23:13 • Donderdag 15 oktober 2015 | 23:13
Na jarenlange onderhandelingen lijkt er eindelijk een compromis in zicht tussen camping Waterhout en de gemeente Almere. Het gesprek dat de beheerders en de wethouder woensdag hadden heeft de twee tot elkaar gebracht.

De camping moet plaats maken voor de Floriade die in 2022 wordt gehouden. Eigenaar Tineke Fokkens stelt daar voorwaarden aan die tot nu toe niet door de gemeente werden overgenomen. Wethouder Tjeerd Herrema zette vorige week de zaak op scherp door te zeggen dat hij tot onteigening van het terrein overgaat, als er niet snel een oplossing komt.

Inmiddels heeft een persoonlijk gesprek tussen Herrema en Fokkens de lucht geklaard en hebben beiden er vertrouwen in dat op zeer korte termijn de knoop over de toekomst van de camping kan worden doorgehakt. De deadline hiervoor is 31 oktober. Als het toch niet lukt, dan zal de wethouder alsnog tot onteigening over moeten gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel