'Zwarte verdachte' blijkt geschminkte acteur

URK • Ma 19 oktober 2015 | 20:23 • Maandag 19 oktober 2015 | 20:23
Politieagenten zijn maandagavond op Urk onverwacht in de opnames voor een tv-programma terechtgekomen. Dat gebeurde na een melding over een verdacht persoon op de Surinamestraat. Agenten gingen op zoek en troffen uiteindelijk een man met een zwart geschminkt gezicht aan.

De man verklaarde acteur te zijn. Hij was met een cameraploeg naar Urk gekomen om te testen hoe de politie met telefonische meldingen omgaat. Het ging er daarbij onder meer om of de politie sneller zou komen wanneer er melding werd gemaakt van een donkere verdachte met kroeshaar.

De politie zegt de cameraploeg te hebben uitgelegd dat de agenten op Urk na elke melding poolshoogte gaan nemen, ongeacht welk signalement er wordt gegeven. Omdat het verhaal van de tv-ploeg leek te kloppen, besloten de agenten vervolgens snel door te gaan naar een melding van een aanrijding elders in het dorp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel