Europese regels probleem voor bedrijf in zonnepannen

URK • Di 20 oktober 2015 | 16:05 • Dinsdag 20 oktober 2015 | 16:05
Een Urker bedrijf dat zonnepannen maakt, komt in de problemen door Europese regels. Het bedrijf ZEP BV Urk levert dakpannen met daarin zonnepanelen. Die kleine panelen haalt het bedrijf uit China maar daarover moet een anti-dumpingheffing van 64 procent worden betaald.

Die heffing moet voorkomen dat buitenlandse bedrijven hun producten goedkoop op de Europese markt dumpen en er oneerlijke concurrentie ontstaat. Volgens ZEP BV Urk worden er in Europa geen kleine zonnepanelen gemaakt en moet het bedrijf wel naar China uitwijken. Door de hoge heffingen zijn de zonnepannen niet meer rendabel.

VVD-Kamerlid Fred Teeven heeft om opheldering over de hoge kosten voor het Urker bedrijf gevraagd aan minister Ploumen van Buitenlandse Handel. Die zegt dat Nederland indertijd tegen een heffing voor dakpannen met zonnepanelen heeft gepleit, maar dat Nederland daarin alleen stond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel