Minder amateurkunstenaars in hoofdstad

Lelystad 20 oktober 2015
Minder amateurkunstenaars in hoofdstad
Steeds minder Lelystedelingen doen aan amateurkunst en ook het bezoek aan de bibliotheek daalt. Dat blijkt uit de Cultuurpeiling 2015 van de gemeente. Iets minder dan de helft van de inwoners doet aan amateurkunst en slechts 38 procent maakt gebruik van de bibliotheek.

De Cultuurpeiling wordt iedere vijf jaar gehouden en de uitkomsten worden gebruikt bij het opstellen van het cultuurbeleid in Lelystad.

Tekenles
Het aantal Lelystedelingen dat tekent of muziek maakt, is gedaald en weer terug op het niveau van 2007. Vooral in de leeftijdsgroep 40 tot en met 54 is deze daling te zien. Minder mensen met een laag inkomen doen aan amateurkunst dan in eerdere peilingen, aldus de onderzoekers. Dat merkt ook kunstencentrum De Kubus. Slechts 3 procent van de ondervraagden volgt daar een cursus. Veelal omdat zij de cursussen te duur vinden.

Bibliotheek
Maakte vijf jaar geleden nog meer dan de helft van de Lelystedelingen gebruik van de bibliotheek, in 2015 gaat nog maar 38 procent een boek lenen. Wel zijn leden van de bibliotheek vaker in de bibliotheek te vinden.

Positief
Het aantal mensen dat een bezoekje aan het theater bracht is gelijk gebleven, terwijl de verschillende festivals in de stad steeds meer bezoekers trekken. Drie op de vijf personen is tevreden over het cultuuraanbod in de stad. Zij zeggen wel een bioscoop te missen en ook op het gebied van klassieke muziek kan meer worden georganiseerd.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer