Batavialand loopt vertraging op

Lelystad 21 oktober 2015
Batavialand
De realisatie van Batavialand in Lelystad loopt vertraging op. De provincie wil op dit moment namelijk nog niet met het plan instemmen. Dit omdat het bedrijfsplan onvoldoende is uitgewerkt. Dat laat gedeputeerde Michiel Rijsberman weten.

In Batavialand moeten de Bataviawerf, het Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samengaan. Door zich te presenteren als één geheel denken de instellingen een stuk aantrekkelijker te worden en meer bezoekers te trekken.

Omdat er nog te grote onduidelijkheid is over de personele gevolgen voor de medewerkers die van het Nieuw Land Erfgoedcentrum naar Batavialand overgaan wil de provincie nog niet instemmen met de plannen. Ook wil de provincie meer weten over de risico's als de verwachte bezoekersaantallen niet gehaald worden.

Cees van Bemmel, de voorzitter van de Raad van Toezicht van Batavialand, laat weten met verbazing kennis te hebben genomen van het besluit van de provincie.

"We kennen de argumenten niet. En begrijpen ze ook niet" zo zegt hij. Volgens Van Bemmel had Batavialand tot 23 oktober om de provincie aanvullende informatie te verstrekken. Dat er nu al voor gekozen is het besluit uit te stellen, verbaast hem. De Raad van Toezicht gaat een brief sturen aan de provincie met daarin de onvrede over het besluit.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer