Groene campus moet reuring veroorzaken

Almere 26 oktober 2015
Om op het Floriadeterrein in Almere een groene campus van internationale allure te realiseren, moet de gemeente op drie punten actie ondernemen. Ze moet nu al reuring teweeg brengen, door studenten en onderzoekers activiteiten te laten ontplooien. Verder moet Almere een inhoudelijk programma opzetten en duidelijk aangeven hoe de campus er uit komt te zien. Dat schrijft oud-staatssecretaris Co Verdaas in een rapport over de groene campus. Verdaas is door de gemeente aangesteld om de mogelijkheden van zo'n campus te onderzoeken.

Almere grijpt de Floriade van 2022 aan om zo'n groene campus te ontwikkelen. Dat moet een kennis- en innovatiecentrum worden op het gebied van voedsel en voedselvraagstukken. Op die campus moeten onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven met elkaar samenwerken. Almere werkt hierbij samen met de provincie Flevoland en de Aeresgroep, waar de Christelijke Agrarische Hogeschool onderdeel van is.

De Innovatiewerkplaats die de provincie volgend jaar op het Floriadeterrein bouwt, wordt de eerste stap op weg naar de groene campus. In die werkplaats gaan bedrijven en instellingen onderzoek doen en demonstraties geven.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer