Veel mensen verhuizen uit NOP

NOORDOOSTPOLDER • Do 29 oktober 2015 | 13:04 • Donderdag 29 oktober 2015 | 13:04
Bijna 2500 inwoners van Noordoostpolder verhuisden in 2014 naar een andere gemeente in Nederland. Dat is 86 procent meer dan er naar de Noordoostpolder toe verhuisden. Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De gemeente Noordoostpolder is één van de gemeentes in Nederland waar veel meer mensen vertrekken dan er zich huisvesten. Eén van de oorzaken is het asielzoekerscentrum in Luttelgeest. Asielzoekers tellen namelijk mee als ze naar een andere gemeente vertrekken. Omdat ze niet uit een Nederlandse gemeente komen, tellen ze niet mee bij de mensen die naar een gemeente toe gaan.

Naast Noordoostpolder hebben het Friese Het Bildt, het Noord-Brabantse Grave en de Groningse gemeentes Vlagtwedde en Delfzijl veel meer verhuizers dan nieuwkomers. Ook in die gemeenten staan asielzoekerscentra.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel