De vijf leukste Halloween uitjes

Flevoland 30 oktober 2015
Het grootste Halloween feest in Flevoland wordt ieder jaar gevierd in Walibi tijdens de Fright Nights. De avonden met Eddie de Clown zijn zo populair dat ze ver van tevoren zijn uitverkocht. Maar niet alleen bij het attractiepark in Biddinghuizen is Halloween hot. Hier vijf tips om te griezelen dit weekend.

1. Spookwandeling in het bos
Het bos is een hele goede plek om mensen te laten schrikken. Als je durft kun je in het Almeerderhout op het terrein van SEC Survival gaan wandelen, maar pas op voor zombies..
Boswachters houden zaterdag voor de kleintjes een kindvriendelijke Griezel Quiz in het bos. Als je ouder bent dan twaalf jaar kunnen even verderop Halloween nachtklimmen, bij Fun Forest. In Zeewolde kun je op vrijdag- en zaterdagavond terecht voor een griezeltocht bij Even Buiten. Op vrijdag vanaf 8 jaar en zaterdag wordt het nog enger en is de adviesleeftijd 15 jaar. En ook het Stadspark in Lelystad opent z'n deuren. Naast de dieren, lopen er ook andere wezens op de kinderboerderij... Geschikt voor kinderen onder begeleiding.

2. Kasteel van Witchworld
Heksen horen bij Halloween, dus daarom Witchworld in deze top 5. Deze week werd bekend dat de ruïne van het kasteel binnen een paar jaar moet zijn omgetoverd tot een attractiepark vol trollen en heksen. Om alvast een indruk te krijgen kun je zaterdag de binnenplaats van het Almeerse kasteel op.

3. Halloweenfeesten
Kostuums en Halloween gaan hand in hand. Daarom zijn er ook veel leuke feesten in Flevoland. Vrijdagavond gaan de leerlingen van het Almeerse Oostvaarderscollege los in de school. Maar ook zaterdag bij café The Bottom, Wijkvereniging Revelsant in Emmeloord en Jeugdland Almere wordt je als vampier niet raar aangekeken.

4. Halloween discozwemmen
Zwembad de Koploper in Lelystad is vrijdag- en zaterdagavond omgetoverd tot een spookhuis. Kinderen van 10 tot 16 kunnen er terecht om te discozwemmen tijdens Halloween Splash.

5. Horrorfilms
Filmmakers spelen al jaren in op Halloween door de meest enge films te maken voor deze periode. Dus ook de bioscoop is een goede plek om je onder te dompelen in Halloween-sferen. Utopolis in Almere organiseert een speciale horroravond met de Nederlandse film Kirsten. Trailer hier te bekijken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer