"Veiligheid is het belangrijkste in het leven"

ALMERE • Ma 2 november 2015 | 19:10 • Maandag 2 november 2015 | 19:10
Mohamed Ihab, Jamal Rajab en Mhamed Zidan zijn de oorlog in Syrië ontvlucht.
Een 23-jarige student, een 26-jarige banketbakker en een 32-jarige textielhandelaar. Sinds een paar weken verblijven ze in twee omgebouwde lokalen op het asielzoekerscentrum van Almere. De drie mannen zijn blij dat ze hier veilig te zijn. "Dat is het belangrijkste in het leven."

Toch is het leven in het AZC ook wel eens lastig. De Syriërs zitten aan het begin van hun procedure en moeten hun slaapkamer met anderen delen. In de ene kamer is plek voor 20 mensen, in de andere voor 26. Het grootste probleem is het gebrek aan privacy. "Niet iedereen houdt rekening met elkaar, Maar de meesten doen dat gelukkig wel."

Bewoners die langer op het AZC wonen zeggen dat in de gewone huisjes waar zo'n acht personen samen wonen, de spanningen wel eens oplopen. Onder andere over het roken van sigaretten en af en toe een joint, over het huishouden en door cultuurverschillen. Het leidt soms tot ruzies en vechtpartijen.

Dit is één van de verhalen van de asielzoekers in het AZC van Almere. Klik hier voor de andere artikelen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel