AAP redt bavianen uit Frans circus

Almere 5 november 2015
AAP redt bavianen uit Frans circus
Bavianen bevrijd uit circus in Frankrijk
AAP redt bavianen uit Frans circus
Stichting AAP uit Almere heeft donderdag vier bavianen en een poema gered uit een Frans circus. Dat deed ze samen met de politie en haar Franse collega-organisatie 30 Millions d’Amis. De dieren verbleven in gammele kooien en leefden in hun eigen vuil. Ze werden niet als circus-act ingezet, maar dienden als bezienswaardigheid voor circusbezoekers.

De reddingsactie ging niet zonder slag of stoot. AAP-directeur David van Gennep spreekt van een grimmige sfeer waarbij de reddingswerkers werden bedreigd. Zo werd tegen de reddingswerkers gezegd dat ze 'zouden sterven op de snelweg' en werden er bavianen losgelaten.

Stichting AAP en 30 Millions d’Amis waren al tien jaar bezig om de dieren bij het circus weg te krijgen. Behalve de vier bavianen en poema die zijn gered, zaten er kort geleden ook nog drie bavianen en een panter in het circus. Die bleken donderdag verdwenen en het is onduidelijk wat er met hen is gebeurd.

De vijf geredde circusdieren zijn nu onderweg naar Almere en komen naar verwachting vrijdagavond in hun nieuwe verblijfplaats aan.Foto's: TMA/Stichting AAP en David van Gennep
© omroep flevolandsitemap | disclaimer