"Attractiepark WitchWorld onrealistisch en onhaalbaar"

Almere 8 november 2015
Onrealistisch en onhaalbaar. Dat zeggen deskundigen over WitchWorld. In het businessplan van het nieuwe attractiepark dat in Almere moet komen, worden de cijfers te rooskleurig afgeschilderd.

WitchWold moet in het eerste jaar meteen 750.000 bezoekers trekken. Onmogelijk volgens Goof Lukken, deskundige en docent aan de Breda University of applied Sciences. Er is geen rekening gehouden met de concurrentie en het pretpark heeft sowieso een paar jaar nodig om bekend te worden.

Ook Reinoud van Asseldelft de Coningh vindt dat de cijfers niet kloppen. De oud-commercieel directeur van de Efteling heeft al jaren een adviesbureau voor pretparken. De omzet van 29 miljoen moet gehaald worden met 750.000 bezoekers. Die moeten dan per persoon 38 euro opbrengen. Dat is op het niveau van hele grote parken en daar kan WitchWorld volgens van Asseldelft de Coningh niet aan tippen. Hij denkt dat het plan alleen kans van slagen heeft als het klein begint. Zet in op 300.000 bezoekers en groei dan uit, is zijn advies.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer