Politiek tegen vrijwilligers op taxivervoer

ALMERE • Ma 9 november 2015 | 19:29 • Maandag 9 november 2015 | 19:29
"Het is een zeer ongewenste situatie dat vrijwilligers deels het collectief vervoer in Almere verzorgen." Dat stellen de PvdA, de SP en Leefbaar Almere. De partijen menen dat er sprake is van arbeidsverdringing. Het werk moet volgens hen door betaalde taxichauffeurs worden gedaan.

Mobiliteitscentrale Salders verzorgt in opdracht van de gemeente het vervoer voor mensen met een beperking. Volgens Salders hebben vrijwilligers meer tijd om passagiers te helpen dan de taxichauffeurs op de deeltaxi.

De drie politieke partijen willen donderdag tekst en uitleg van wethouder René Peeters. PvdA-raadslid Ciska van Rijn laat weten dat de fractie 'not amused' is. De wethouder had de gemeenteraad eerder moeten informeren. De PvdA, de SP en Leefbaar Almere komen in elk geval met een voorstel om de voorgenomen bezuiniging op het collectief vervoer terug te draaien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel