Nog veel aanloopproblemen bij wijkteams

Almere 10 november 2015
Almeerders die hulp nodig hebben, worden onvoldoende bereikt door de wijkteams. Daarbij krijgt een klein deel van de inwoners die om hulp vraagt te laat de specialistische hulp die zij nodig hebben. Dat blijkt uit de tweede monitor sociaal domein die door de gemeente Almere is gehouden. De gemeente zegt op de goede weg te zijn met het uitvoeren van de nieuwe taken, al zijn er altijd verbeteringen mogelijk.

Sinds begin dit jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor het bieden van hulp aan haar inwoners. Daarvoor zijn in Almere speciale wijkteams opgericht waar hulpverleners van verschillende instanties samenwerken. Bij de teams komen vragen binnen van Almeerders over onderwerpen als huishoudelijke hulp, opvoedingsproblemen en scootmobielen.

Wijkteamleden vinden de werkdruk hoog. Ook kampen zij vaak met ict-problemen. Zo zijn er verschillende registratiesystemen waardoor soms onduidelijk is of een aanvraag al in behandeling is genomen. Ook beschikken zij over drie tot vier mailboxen en niet-werkende printers. Daardoor gaat veel werktijd verloren.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer