Bewoners bezorgd over sluiting buurtbeheerbedrijf

Almere 10 november 2015
Bewoners van de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten maken zich grote zorgen over de sluiting van het buurtbeheerbedrijf B5. In het bedrijf werken de gemeente, woningverhuurder Ymere en bewoners samen om de buurt leefbaar te houden.

B5 is twee jaar geleden opgericht na de renovatie van de Bouwmeesterbuurt. Volgens bewoners is de wijk sinds die tijd veranderd van een achterstandsbuurt in een prettige woonomgeving. Zij zijn dan ook bang dat door de sluiting van B5 de buurt weer snel zal verloederen.

Bij het buurtbeheerbedrijf kunnen bewoners klachten en onderhoud melden of suggesties doen voor een betere buurt. Naast een aantal vaste krachten werken er bij B5 stagiairs. Bovendien is het een leerwerkbedrijf.

B5 moet 31 december de deuren sluiten. Buurtbewoners hebben inmiddels ruim 600 handtekeningen opgehaald. Deze worden woensdag aan de gemeente aangeboden.

De gemeente Almere laat weten dat er ook in de toekomst onderhoud in de Bouwmeesterbuurt plaatsvindt, maar wel in een andere constructie. Het leerwerkbedrijf blijft volgens de gemeente gewoon bestaan. Ook het Bouwmeesterhuis waar bewoners samenkomen wil de gemeente behouden. Ze gaat daarover met de bewoners in gesprek.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer