Drie jaar geëist voor schieten op echtgenote

ALMERE • Wo 11 november 2015 | 16:10 • Woensdag 11 november 2015 | 16:10
Tegen een inwoner van Almere is drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk geëist, voor fors huiselijk geweld tegen zijn voormalige echtgenote. Hij zou onder meer haar in juni vorig jaar met een luchtbuks een kogeltje in het hoofd hebben geschoten, dat net naast haar oog is terechtgekomen. Dat gebeurde toen de vrouw buitengesloten was en door de brievenbus naar binnen keek.

Volgens de vrouw is het geweld direct na hun huwelijk in 2013 begonnen en ging het door totdat ze durfde weg te lopen, begin dit jaar. De man zou haar op ziekelijke wijze hebben gecontroleerd en hebben geschopt, geslagen en geduwd. Ook de baby van het stel zou zijn mishandeld.

De 27-jarige Almeerder ontkent dat hij agressief is geweest. Het was volgens hem juist zijn vrouw die bij tijd en wijle hysterisch werd, en die hij dan moest kalmeren. Verwondingen op haar lichaam zou ze zichzelf hebben toegebracht. Het incident met de luchtbuks was een ongeluk, waar hij niet eens bij is geweest, zegt de verdachte. Pas weken later zijn ze naar het ziekenhuis gegaan om het kogeltje te laten verwijderen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel