Almeerders niet trots op hun stad

Almere 11 november 2015
Almeerders niet trots op woonplaats
Meer dan de helft van de Almeerders is niet of een beetje trots op hun eigen stad. Dat is één van de conclusies van het imago-onderzoek dat de gemeente heeft uitgevoerd. Almeerders zijn veel negatiever over hun woonplaats dan andere Nederlanders. Daar geeft ongeveer een derde aan niet of maar een beetje trots te zijn op de eigen woonplaats.

Almeerders zeggen niet trots te zijn op hun eigen stad omdat ze denken dat de criminaliteit toeneemt en het aantal inbraken stijgt. Daarnaast worden als redenen genoemd: saai, het verdwijnen van groen en de mentaliteit van Almeerders.

Ook het imago van Almere in de rest van Nederland wordt steeds slechter. In 2006 werd Almere gezien als een stad in en aan het water, grensverleggend en vernieuwend. Nu wordt Almere gezien als groeigemeente, een voorstad van Amsterdam en een winderige plek in de polder.

Het stadscentrum van Almere wint in Nederland wel aan populariteit. Het aantal Nederlanders dat Almere associeert met een 'levendig centrum' is gestegen van 40 naar 70 procent.

Het volledige rapport is hier te lezen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer