Asielzoekerscentrum vanaf 4 januari open

Zeewolde 12 november 2015
Bosruiterweg
Het nieuwe asielzoekerscentrum in Zeewolde gaat naar verwachting op 4 januari open. Dat hebben de gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers donderdag bekendgemaakt. Het azc aan de Bosruiterweg biedt plaats aan maximaal 600 vluchtelingen.

In de overeenkomst die donderdag tussen het COA en de gemeente is gesloten zijn verschillende afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld over onderwijs en medische zorg.

Op het terrein komt een schoolgebouw waar kinderen les krijgen. Zij gaan dus niet naar de al bestaande scholen in Zeewolde. Ook de medische zorg zal op het azc geregeld worden.

Als onderdeel van de afspraken is ook vastgelegd dat de Bosruiterweg verbreed wordt. De eigenaar van het azc-terrein moet dat regelen. De toegang wordt dag en nacht bewaakt.

Het arbeidsmigrantenverblijf wordt vanwege de komst van het AZC verplaatst. De logies voor de veelal Poolse werknemers gaan naar een naastgelegen terrein. Hier worden 140 chalets gebouwd. Het AZC en het terrein voor de arbeidsmigranten worden fysiek van elkaar gescheiden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer