Bestrijding Aziatische bosmug gaat langer duren

LELYSTAD • Do 12 november 2015 | 20:07 • Donderdag 12 november 2015 | 20:07
Het bestrijden van de Aziatische bosmug in Lelystad gaat langer duren. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De mug was gezien in een aantal volkstuincomplexen, op de begraafplaats en in een nabijgelegen bosgebied. De Aziatische bosmug verspreidt geen ziekten, maar komt oorspronkelijk niet in Europa voor. Dat is de reden waarom de mug bestreden wordt.

De NVWA werkt aan de bestrijding samen met de gemeente, terreineigenaren en gebruikers. Besmette locaties zijn in september en oktober bestreden door het verwijderen van broedplekken, zoals regentonnen en emmers met water, en door het spuiten van gif.

De bestrijding gaat in het voorjaar verder, omdat dan de larven uitkomen. Een eventuele koude winter heeft geen invloed. De eitjes en larven weten de kou te overleven. De Aziatische bosmug komt in Nederland nu alleen nog maar in Lelystad voor. In Oss, waar de mug ook voorkwam, was de bestrijding succesvol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel