Zie ginds komt de stoomboot: de leukste Sint-uitjes

Flevoland 13 november 2015
Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas. Zaterdag komt de goedheiligman aan in Nederland. Wil je de Sint en zijn pieten ook zien? Op meerdere plekken in Flevoland kun je ze verwelkomen. Hier een overzicht van de leukste Sint-uitjes!

1. De Sint in het donker
Voor het eerst komt Sinterklaas in het donker aan op Urk. Met een boot vol lichtjes moet het een bijzondere intocht worden. Om 17:00 wordt de pakjesboot verwacht in de Haven. De enige vraag is of er wel genoeg cadeautjes zijn voor de kinderen op Urk. Een cadeautjesdief is ontsnapt en wil alle pakjes hebben...

2. Pietenparade
Sint komt aan in Almere Haven. Daarna trekt een grote bonte stoet van pieten dwars door het centrum van Almere. Op het Stationsplein en het Forum in Almere barst vanaf 14:00 een groot Sinterklaasfeest los. Er is een Sinterklaas-surprisespel, de pietenband treedt op en er is een grote parade. Sinterklaas komt natuurlijk zelf ook een kijkje nemen.

3. Het pietendiploma
Sinterklaas komt in Lelystad al om 11:00 aan in Bataviahaven, nog eerder dan in Meppel! Vanaf één uur 's middags kunnen kinderen op het Stadhuisplein een echt pietendiploma halen. Met een stempelkaart kun je pakjes werpen, zaklopen en Twister XXL spelen. Ook Amerigo het paard van Sinterklaas is van de partij, hij staat bij de overkapping van het Stadhuis.

4. Pietenbattle
Sinterklaas heeft nog niet genoeg zangpieten. In Emmeloord gaat Sinterklaas daarom opzoek naar de beste zangpiet. Vijf pieten gaan de wedstrijd met elkaar aan. Sinterklaas zit in de jury. De pietenbattle begint om 12:30.

5. Pepernoten bakken
De kinderen in Zeewolde en Dronten moeten nog even wachten op de intocht. De Sint komt daar volgende week pas aan. Swifterbant heeft een streepje voor, daar komt Sint wel aan, om 14:00. In Zeewolde zitten ze nog met een probleem, daar dreigt een pepernotentekort! Kinderen worden opgeroepen om zelf pepernoten te bakken en deze af te leveren in het gemeentehuis. De Praatjespiet en de burgemeester geven een prijs aan de bakker van de lekkerste pepernoot.© omroep flevolandsitemap | disclaimer