FNV naar rechter over vrijwilligers op taxi

Almere 13 november 2015
FNV naar rechter over vrijwilligers op taxi
Vakbond FNV gaat een rechtszaak aanspannen tegen de gemeente Almere en taxibedrijf Salders. De FNV vindt dat de gemeente en Salders de wet overtreden door vrijwilligers in te zetten voor speciaal taxivervoer. FNV Taxi noemt dit arbeidsverdringing en is bang dat betaalde chauffeurs hun baan verliezen. 

Mobiliteitscentrale Salders verzorgt in opdracht van de gemeente Almere het vervoer voor mensen met een beperking. Volgens Salders hebben vrijwilligers meer tijd om passagiers te helpen dan betaalde chauffeurs.

De FNV wil nu dat een rechter zich uitspreekt over de kwestie. Omdat de gemeente opdrachtgever is, wordt ook tegen haar een juridische procedure begonnen. De firma Salders laat weten de rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien. Het vervoer dat de vrijwilligers verzorgen is een heel andere vorm van vervoer dan de betaalde taxichauffeurs doen. Daardoor is er geen sprake van arbeidsverdringing. Salders verwacht dat dit goed aan de rechter is uit te leggen.© omroep flevolandsitemap | disclaimer