Burgemeester: niet laten beïnvloeden door angst

Almere 16 november 2015
Omroep Flevoland houdt maandag minuut stilte
De lafhartige aanslagen in Parijs mogen er niet toe leiden dat wij in Europa, in Nederland, in Almere in angst gaan leven. Wij houden onze normen en waarden hoog. Dat zei de Almeerse burgemeester Franc Weerwind maandag in de hal van het stadhuis. Volgens de burgemeester moeten we elkaar respecteren en elkaar de ruimte geven, met perspectief op een goede toekomst.

In het stadhuis waren enkele honderden mensen aanwezig om een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van vrijdagavond. In het Almeerse stadhuis waren vooral ambtenaren aanwezig, plus enkele inwoners van de stad. Ook waren er Tweede Kamerleden die vandaag op werkbezoek zijn in Almere.

In het stadhuis van Lelystad werd een soortgelijke bijeenkomst gehouden. En op de NS stations stonden eveneens mensen stil om de aanslagen te herdenken. In Lelystad waren zo'n dertig mensen in de hal van het station.

Ook elders in Flevoland werd rond het middaguur bij de slachtoffers stilgestaan. Om 12 uur stonden bijvoorbeeld alle treinen en bussen een minuut stil.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers laat weten dat ook bij de asielzoekerscentra in Almere, Dronten en Luttelgeest een minuut stilte werd gehouden.

Televisie- en radiozenders, waaronder Omroep Flevoland, staakten uit respect voor de slachtoffers tijdelijk de uitzending. 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer