'Samenwerking Almere-Amsterdam ingekakt'

Almere 16 november 2015
De samenwerking om van Amsterdam-Almere een metropool te maken is ingekakt. Dat zegt Lutz Jacobi van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu. Dat komt volgens Jacobi onder meer doordat de Kamerleden die zich bezighouden met die samenwerking de afgelopen jaren bijna allemaal zijn vervangen. Maandag brachten de commissieleden voor het eerst in drie jaar een bezoek aan Almere. Volgens Jacobi is het onderwerp dankzij het bezoek weer op de agenda gezet.

Het project RRAAM moet van Amsterdam-Almere een metropool maken die kan concurreren met grote steden als Parijs en Dubai. Om dat doel te bereiken zijn er aanpassingen nodig op het gebied van woningbouw, infrastructuur en natuur.

Jacobi zegt dat Almere op de goede weg is, al maakt ze zich wel zorgen om de samenwerking met Amsterdam. De Kamerleden werden door een team van afgevaardigden rondgeleid door Almere, maar er was geen vertegenwoordiging van Amsterdam. Volgens de gemeente Almere is Amsterdam wel betrokken, maar hadden de betrokkenen zich kort van tevoren afgemeld.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer