advertentie

Flevolands brood wordt weer echt Flevolands

Flevoland 23 november 2015
Flevolands brood wordt weer regioproduct
Flevolands brood wordt weer regioproduct
Flevolands brood wordt weer regioproduct
De bakkerijen van Tietema in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen verkopen binnenkort weer echt Polderbrood en Flevovloer uit Flevoland. Op de website van de bakker staat dat de broodsoorten worden gemaakt van graan van eigen Flevolandse bodem, maar dat is al jaren niet zo.

Het bedrijf dat de tarwe bewerkte voor het brooddeeg, vertrok enkele jaren geleden uit Dronten. Ook was de kwaliteit van het Flevolandse graan niet goed genoeg om er brood van te maken.

Tietema kwam recent in contact met Blonk in Biddinghuizen. Dat bedrijf handelt in granen, zaden en peulvruchten. Samen gingen ze op zoek naar een geschikte tarwesoort en kwamen uit bij Kelvin. Deze tarwe wordt ontwikkeld en geoogst in Flevoland.

Tietema verwacht dat het echte Flevolandse brood over twee weken in de schappen ligt.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer