Gemeenten afwachtend met aanpak radicalisering

FLEVOLAND • Ma 23 november 2015 | 21:56 • Maandag 23 november 2015 | 21:56
Gemeenten zijn vaak te terughoudend met projecten om radicalisering van jongeren tegen te gaan. Dat zei Noor Compier van het project 'Stop the CrISIS' maandagavond in het discussieprogramma Forum van Omroep Flevoland.

De organisatie heeft onder meer in Almere tot nu toe zo'n dertig jongeren geholpen om van hun radicale gedachtegoed af te komen. Toch wordt het hulpproject soms geweigerd en zeggen gemeenten pas interesse te hebben als er een acuut probleem is.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek vindt het onvermijdelijk dat gemeenten meer aan het voorkómen van radicalisering doen. Burgemeesters hebben meestal een goed beeld van wat er in de wijken speelt. Preventieprojecten kunnen extra helpen om jongeren uit hun isolement te halen en te behoeden voor radicalisering. Verbeek is vanuit zijn functie binnen de Raad van Europa gespecialiseerd in het onderwerp radicalisering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel