Eis: 3 jaar cel voor diefstal drugs van politie

ALMERE • Vr 27 november 2015 | 10:53 • Vrijdag 27 november 2015 | 10:53
Tegen een 60-jarige man uit Almere is voor diefstal van een grote hoeveelheid drugs uit de kluis van de politie drie jaar cel geëist. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie hem van witwassen.

De officier van justitie rekent het de man zwaar aan dat hij als politiemedewerker deze diefstal zou hebben gepleegd en veel geld heeft verdiend met de verkoop van drugs. Het ging daarbij om ruim 9 kilo cocaïne en bijna 700 gram heroïne. Medewerkers van de politie moeten zich juist integer gedragen omdat ze een voorbeeldfunctie hebben, zei de officier van justitie voor de rechtbank in Amsterdam.

De drugs, met een straatwaarde van 280.000 euro, werden in maart gestolen van de politie in Amsterdam. De verdachte zou er meerdere dure auto's, een stacaravan en vakanties van hebben betaald.Hij zelf ontkent dat hij de drugs heeft gestolen.De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel