Thuiszorgorganisatie TSN vraagt uitstel van betaling aan

Flevoland 27 november 2015
Thuiszorgorganisatie TSN is in grote financiële problemen en vraagt uitstel van betaling aan. TSN heeft in Flevoland vestigingen in Lelystad en Almere. In totaal werken er bij TSN 12.000 mensen. Het personeel ontving vrijdagmorgen een mail van de directie over de situatie.

Rechtszaak
TSN kwam mede in de problemen door een verloren rechtszaak twee weken geleden. Het bedrijf verlaagde de salarissen om te kunnen overleven. FNV Zorg stapte naar de rechter om dat ongedaan te maken. De vakbond won de zaak.

Gemeenten betalen minder
Al langer stond de bedrijfsvoering van TSN onder druk. De prijzen die gemeenten betalen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald, net als het aantal uren dat de thuiszorgorganisatie mocht leveren. Volgens de directie zijn er ook steeds meer gemeenten die zelfs bijna helemaal stoppen met het inkopen van thuishulp.

Eerdere ontslagen
Eerder al ontsloeg de thuiszorgorganisatie een groot aantal medewerkers. Contracten met tijdelijke personeelsleden werden niet verlengd. In Lelystad en Almere overkwam dat ruim 100 werknemers. Directeur Jongstra noemt het besluit om uitstel van betaling aan te vragen 'triest en moeilijk'. Zolang de periode van de surseance duurt, blijven de personeelsleden aan het werk. Een faillissement wordt niet uitgesloten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer