Moord Tessa niet bewezen: acht jaar cel

FLEVOLAND • Wo 2 december 2015 | 13:47 • Woensdag 2 december 2015 | 13:47
Een 35-jarige Urker is veroordeeld tot 8 jaar cel wegens poging tot doodslag op Tessa van Bokhorst uit Swifterbant. Het lichaam van het 18-jarige meisje werd vorig jaar oktober gevonden in een uitgebrand vakantiehuisje op camping het Bosbad in Emmeloord.

De 8 jaar is een stuk lager dan de 18 jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist. De rechtbank acht namelijk alleen bewezen dat de verdachte Tessa met een baksteen op het hoofd heeft geslagen.

Overleden door brand
Uit sectie blijkt dat Tessa om het leven is gekomen door de brand. Het kan niet bewezen worden dat de Urker daarvoor verantwoordelijk is. Vandaar vrijspraak als het gaat om moord en brandstichting.

De rechtbank zegt bij de 8 jaar cel rekening gehouden te hebben met de gruwelijke en zeer gewelddadige manier waarop de verdachte te werk is gegaan. Ook het feit dat de verdachte de nabestaanden geen duidelijkheid heeft gegeven over de reden waarom hij het misdrijf heeft gepleegd speelt mee.

Het Openbaar Ministerie bekijkt nog of het in hoger beroep gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel