Bankjes, sfeerverlichting en groen op Redeplein

DRONTEN • Do 3 december 2015 | 11:14 • Donderdag 3 december 2015 | 11:14
Meer bankjes, sfeerverlichting en meer groen. Dat zijn de wensen van de Drontenaren voor het Redeplein. Donderdag presenteerde de gemeente Dronten de resultaten van een enquête gehouden onder ruim 900 inwoners van de gemeente.

De gemeenteraad van Dronten praat al jarenlang over het opknappen van het Redeplein. Het plein wordt als leeg, groot en kaal ervaren. De resultaten van het onderzoek worden in januari voorgelegd aan de gemeenteraad. Na de zomer van 2016 moet volgens de wethouder de schop de grond in.

De ondervraagde Drontenaren willen ook niet teveel geld uitgeven aan de opknapbeurt van het plein, namelijk maximaal 500.000 euro. De wethouder wil daar graag gehoor aan geven.

Een architectenbureau heeft in februari al drie ontwerpen gemaakt voor de herinrichting van het Redeplein. Die ideeën varieerden van 475.000 euro tot 2 miljoen euro. Welk ontwerp het gaat worden kan wethouder Minne Vis nog niet vertellen want daar gaat de gemeenteraad over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel