New Challenge Biddinghuizen in grote problemen

BIDDINGHUIZEN • Do 3 december 2015 | 13:10 • Donderdag 3 december 2015 | 13:10
Het buitensportbedrijf New Challenge uit Biddinghuizen zit in de problemen. New Challenge leende in 2011 van de gemeente Dronten 230.000 euro, maar het lukt niet om de lening terug te betalen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente blijft het bedrijf al jarenlang in gebreke. De gemeente is daarom naar de rechter gestapt om het geld terug te eisen. Die zou Dronten in het gelijk hebben gesteld. De gemeente laat nu beslag leggen op spullen van de aandeelhouders.

Eén van de aandeelhouders is een voormalig wethouder van de gemeente Stichtse Vecht, Jaap Verkroost. Verkroost kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen, omdat hij een paar ton van een ondernemer leende, terwijl hij nog in het college van b en w zat. Dat geld was bedoeld om financiële problemen bij New Challenge op te lossen. Omdat de wethouder dit niet aan de gemeente meldde, moest hij vorige maand opstappen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel