"Aantal mogelijk geradicaliseerden op drie handen te tellen"

ALMERE • Do 3 december 2015 | 23:06 • Donderdag 3 december 2015 | 23:06
Het aantal mogelijke geradicaliseerde jongeren in Almere is op de vingers van drie handen te tellen. Dat zei burgemeester Franc Weerwind donderdagavond op de politieke markt, een precies aantal gaf de burgemeester niet. Volgens Weerwind zeggen veiligheidsexperts dat Almere niet een stad is met een radicaliseringsprobleem.

De raad sprak over radicalisering op scholen en hoe dit tegen gegaan kan worden. De aanleiding is het vertrek van een oud-scholier uit Almere richting Syrië, hij werd bij de Bulgaarse grens opgepakt.

Docenten in Almere hebben een training gevolgd in het herkennen van radicalisering. Deze training is niet verplicht. Volgens Weerwind kan de gemeente de scholen niet dwingen, dit tot onvrede van de PVV. De reactie van een directeur dat radicalisering op zijn school niet voorkomt schoot bij PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk in het verkeerde keelgat: "Radicalisering kan overal gebeuren"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel