Van Rijn kan zich vinden in pgb-methode

ALMERE • Ma 7 december 2015 | 22:59 • Maandag 7 december 2015 | 22:59
Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid kan zich in grote lijnen vinden in het pgb-beleid van Almere. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer, die hem gevraagd had te reageren op de 'Almeerse methode'.

Almere heeft de regels rond het persoonsgebonden budget (pgb) aangescherpt. Zo wil Almere een einde maken aan een situatie waarbij meerdere mensen in één gezin een eigen pgb hebben. In plaats daarvan moet er een integraal familieplan komen. Ook moet iemand met een pgb vaardig genoeg zijn om dat budget zelf te beheren.

Daarnaast stelt Almere dat dagbesteding en behandeling niet uit het informele circuit ingekocht mogen worden en dat de eerste 14 uur in het informele circuit uit eigen zak betaald moet worden. Dat vond Van Rijn te ver gaan, maar uit overleg met de gemeente bleek dat in de praktijk van die regel wordt afgeweken. De gemeente heeft toegezegd om de regel zo aan te passen dat hij meer in lijn is met hoe hij toegepast wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel