NS-personeel wil actie voeren na geweldsincidenten in Almere

ALMERE • Wo 9 december 2015 | 18:27 • Woensdag 9 december 2015 | 18:27
NS-medewerkers gaan donderdag actie voeren op station Almere Centrum. Aanleiding is de agressie van de afgelopen dagen tegen Veiligheid en Service-medewerkers. Een aantal van hen liep daarbij verwondingen op zoals botbreuken en kneuzingen.

FNV Spoor maakt zich ernstige zorgen over de toename van agressie op station Almere Centrum. De vakbond wil dat de afspraken worden nagekomen die gemaakt zijn nadat in maart van dit jaar een conductrice op het station van Hoofddorp zwaar werd mishandeld. Het 44-jarige slachtoffer moest voor diverse breuken in haar gezicht worden geopereerd.

Veel medewerkers zijn het geweld meer dan zat. Het ziekteverzuim is hoog en ook zijn er mensen op zoek naar een andere baan. Volgens FNV Spoor kan het zo niet langer: "Er moet iets gebeuren voordat er nog meer gewonden vallen," aldus een woordvoerder.

Volgens de vakbond wordt het tijd voor extra mensen en middelen, omdat onder personeel het gevoel van onvrede en onveiligheid toeneemt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel