Uitbreiding azc met vijf paviljoens

ALMERE • Vr 11 december 2015 | 12:51 • Vrijdag 11 december 2015 | 12:51
Het asielzoekerscentrum in Almere wordt uitgebreid met vijf paviljoens. Dat meldt het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

De vijf paviljoens zijn nodig voor de tijdelijke opvang van 480 extra asielzoekers. Ook komt er een eetzaal en een recreatieruimte bij. Het gaat om tijdelijke bebouwing voor ongeveer een jaar. Het plan om het azc in het sportpark Fanny Blankers Koen uit te breiden was al eerder bekend en nu laat de gemeente Almere weten dat het COA binnenkort start met de vergunningaanvraag. Het is mogelijk om tegen de aanvraag bezwaar te maken.

De gemeente Almere wil uiteindelijk permanente uitbreiding toestaan met maximaal 600 plekken, en start daarvoor binnenkort ook de noodzakelijke procedures. De tijdelijke bebouwing wordt dan gesloopt en er komt definitieve nieuwbouw voor in de plaats. Het asielzoekerscentrum krijgt dan uiteindelijk maximaal 1400 plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel