'Ruzie kinderartsen Flevoziekenhuis'

Almere 14 december 2015
'Ruzie kinderartsen Flevoziekenhuis'
De kinderartsen van het Flevoziekenhuis in Almere maken al jarenlang ruzie met elkaar en werken slecht samen. Dat meldt RTL Z, op basis van eigen onderzoek. Het ziekenhuis zou nu een van de artsen willen ontslaan, omdat de conflicten de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid bedreigen.

Volgens RTL Z zijn de conflicten het gevolg van de oprichting van een commerciële kliniek voor kindergeneeskunde. Op initiatief van twee kinderartsen bracht het ziekenhuis in 2009 de poliklinische kindergeneeskunde, waarbij patiënten niet worden opgenomen, onder in De Kinderkliniek. Het ziekenhuis kreeg 60 procent van de aandelen, de twee artsen 40 procent.

De kliniek bleek een commercieel succes, maar volgens RTL Z was het ook een splijtzwam binnen de vakgroep kindergeneeskunde. Vier van de tien artsen zijn verbonden aan de kliniek, de andere zes zijn in loondienst van het ziekenhuis.

Nu blijkt dat belangentegenstellingen tussen de artsen al sinds de voorbereiding van De Kinderkliniek in 2006 hebben geleid tot conflicten en wrijvingen. Jarenlange pogingen om hen onder professionele begeleiding weer beter te laten samenwerken, mislukten.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer