Roestige gasleiding nu gedwongen vervangen

Lelystad 14 december 2015
Roestige gasleiding nu gedwongen vervangen
Huizenbezitters in de Zuiderzeewijk en het noordelijke deel van Boswijk in Lelystad krijgen deze week nog een laatste kans om hun roestige gasleiding te laten vervangen. Doen ze dat niet, dan laat de gemeente de leidingen op kosten van de bewoner vervangen. Volgens de gemeente zijn de kosten dan vele malen hoger, dan wanneer de bewoners zelf de opdracht voor vervanging geven.

Volgens de gemeente zijn de bewoners al eerder aangeschreven, maar heeft ongeveer een vijfde van de bijna 400 woningbezitters nog geen gehoor gegeven aan de oproep om de leidingen te laten vervangen.

De gemeente startte in maart met het steekproefsgewijs inspecteren en waar nodig, laten vervangen van gasleidingen in woningen die gebouwd zijn voor 1986.

Inmiddels is ruim de helft van de woningen in de stad gecontroleerd en zijn de resultaten van de eerste inspecties bekend. In delen van de Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk moeten woningeigenaren verplicht de gasleidingen vervangen.

Wanneer het niet mogelijk is om een aangetaste leiding direct te vervangen, bijvoorbeeld omdat er te veel water in de kruipruimte staat, dan wordt in overleg met de gemeente een oplossing gezocht.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer