Verdachte aangehouden in zaak vondst doden

Lelystad 14 december 2015
Verdachte aangehouden in zaak vondst dode lichamen
De politie heeft maandag om 10.30 uur een verdachte aangehouden na de vondst van twee doden in een woning in Lelystad. Volgens de politie gaat het om een man en is hij een van de drie personen waar de politie zondag in de Lelystadse Waterwijk en het Natuurpark naar zocht. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak.

Of de andere twee vermisten in de woning zijn gevonden, wil de politie niet zeggen. Een woordvoerder verklaart dat de identificatie nog geruime tijd in beslag zal nemen. Volgens omwonenden zijn de slachtoffers een moeder en haar dochter die in het huis woonden. De lichamen zijn volgens de politie maandagochtend uit het huis aan de Kinselmeerstraat gehaald.

Sinds de vermissing is de politie bezig met een uitgebreid onderzoek in de woning. De politie zegt momenteel nog met alle scenario's rekening te houden. Volgens de wijkagent was het gezin niet bekend bij de politie.

Zoektocht in het bos
De politie heeft een deel van het Gelderse Hout in Lelystad afgezet. In het bos is een groene scooter gevonden. Het gebied is maandag uitgekamd door forensische opsporingsteams. Waar de politie naar zocht, is niet duidelijk.

Buren totaal verrast
Omwonenden zijn totaal verrast over de gebeurtenissen in de Kinselmeerstraat. Zij zeggen nooit iets gemerkt te hebben van ruzie of problemen in de woning. Volgens de directe buren woont er een normaal gezin, met een jongen en een meisje in de tienerleeftijd. De buren hebben vrijdag nog gezien hoe de man en de vrouw samen de hond uitlieten. Volgens de buren deden zij dit, zoals altijd, gearmd.

De tienerzoon van het gezin heeft volgens de buren zondag alarm geslagen, omdat hij geen contact kon krijgen met zijn moeder, zus en stiefvader. Daarop kwam de grote zoekactie op gang die uiteindelijk leidde tot de vondst van twee lichamen.

Bij de school tegenover de woning komen veel buurtbewoners met vragen binnenwandelen. Omdat de omgeving van de woning nog altijd is afgezet, kan één ingang van de school niet worden gebruikt.

Herdenking op school
Leerlingen van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad hebben maandag hun klasgenoot herdacht die waarschijnlijk dood in haar ouderlijk huis is gevonden. Dat zeggen leerlingen die bloemen bij de woning in de Kinselmeerstraat hebben gelegd. De leerlingen zijn in een ruimte van de school samengekomen om over hun klasgenoot te praten. Ook hebben ze 1 minuut stilte gehouden. Volgens de rector van De Rietlanden is er geen officiële gedenkruimte zolang de politie de dood van de leerling niet heeft bevestigd.

Aanvraag stille tocht
Bij de gemeente Lelystad is een verzoek binnengekomen om een stille tocht te houden. De gemeente gaat daarover met de initiatiefnemers in gesprek.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer