Vraagtekens bij plannen dwarsbomen Batavia Stad

LELYSTAD • Wo 16 december 2015 | 8:17 • Woensdag 16 december 2015 | 8:17
Meerdere politieke partijen in Lelystad willen Batavia Stad en andere winkelcentra niet dwarsbomen ten gunste van het Stadshart.

GroenLinks, de PvdA en de VVD zijn kritisch op de plannen van VVD-wethouder Janneke Sparreboom. Zij wil dat Batavia Stad en bijvoorbeeld het Lelycentre niet verder groeien om zo de ondernemers in het Stadshart te helpen. Het is één van de maatregelen die de gemeente wil nemen naar aanleiding van een rapport over het Stadshart.

Henk Soomers van de PvdA wilde van wethouder Sparreboom weten waarom Batavia Stad, één van de grootste werkgevers van Lelystad, de dupe moet worden van het slecht lopende Stadshart. GroenLinks sloot zich daarbij aan en stelde ook nog vragen over het voorstel om te starten met een half uur gratis parkeren. Fractievoorzitter Sjaak Kruis vindt dat geen goed idee, onder meer omdat de kans groot is dat mensen na een half uur weer weggaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel