Stille tocht voor vermoorde Fleur en Manon

Lelystad 16 december 2015
Rouwbericht De Rietlanden
Geplande route stille tocht Manon en Fleur
In Lelystad is een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 15-jarige Fleur van der Mark en haar 41-jarige moeder Manon Pieters. De twee werden zondag vermoord aangetroffen in hun woning in de Waterwijk. De stiefvader van het gezin is aangehouden als verdachte.

Route
De stille tocht is een initiatief van een vriendin van Fleur. Zij riep iedereen op om een lichtje mee te nemen. De gemeente heeft officieel toestemming gegeven voor de tocht. Burgemeester Margreet Horselenberg liep mee en hield een toespraak.

De wandeling begon bij scholengemeenschap De Rietlanden. Fleur zat in de 4e klas van die school en zou dit jaar eindexamen doen. Eindpunt van de route was de woning in de Kinselmeerstraat, de plaats waar de twee zijn gevonden.

Basisschool
Tegenover het huis ligt de oude basisschool van Fleur, de Driestromenland. Omdat veel leerlingen van die school gezien hebben dat er de afgelopen dagen politie-onderzoek plaatsvond rond de school, hebben de leerkrachten aandacht besteed aan de gebeurtenissen. In de middenruimte is een plek ingericht, waar Fleur en Manon herdacht kunnen worden.

Politie-onderzoek
De politie heeft overigens dinsdag onderzoek gedaan in de woning van de vader van de gearresteerde Alex L. Dit huis staat een stuk verderop in de Kinselmeerstraat. Volgens de politie is gebleken dat L. ook geregeld in de woning van zijn vader verbleef en daarom is ook dit huis onderzocht. Beide woningen zijn door de politie verzegeld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer