Indrukwekkende stille tocht voor Fleur en Manon

Lelystad 16 december 2015
In de Waterwijk in Lelystad hebben woensdagavond enkele honderden mensen een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 15-jarige Fleur van der Mark en haar 41-jarige moeder Manon Pieters. De twee werden zondag vermoord aangetroffen in hun woning in de Waterwijk. De stiefvader van het gezin is aangehouden als verdachte. 

De stille tocht is georganiseerd door een aantal vriendinnen van Fleur. Op het schoolplein van scholengemeenschap De Rietlanden, waar Fleur leerling was, hield burgemeester Margreet Horselenberg een toespraak. Ook las zij brieven voor van vriendinnen van Fleur. Horselenberg zei met name geraakt te zijn door de jeugd "die allemaal hun vriendinnetje missen."

Daarna liep de stoet naar de woning in de Kinselmeerstraat. Daar werden bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. "Het moment dat je voor dat huis komt en weet dat het een paar meter van je af allemaal gebeurd is, ga je alleen maar meer beseffen dat het echt klaar is" zei een een klasgenoot en vriend van Fleur na de tocht.





© omroep flevolandsitemap | disclaimer