Bouwbedrijf Dura Vermeer doet uitbreiding vliegveld

Lelystad 16 december 2015
Bouwbedrijf Dura Vermeer doet uitbreiding vliegveld
Bouwbedrijf Dura Vermeer doet uitbreiding vliegveld
Bouwbedrijf Dura Vermeer voert de eerste fase van de uitbreiding van het vliegveld in Lelystad uit. Dat heeft Lelystad Airport bekendgemaakt. Het bouwbedrijf uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het verlengen van de start- en landingsbaan, de aanleg van een taxibaan voor vliegtuigen, het platform bij de terminal en de parkeerterreinen en toegangswegen.

Met het contract zijn enkele tientallen miljoenen euro's gemoeid. Dura Vermeer en de luchthaven willen het exacte bedrag niet noemen. Wel valt de aanbesteding iets goedkoper uit dan waarop de luchthaven had gerekend. De Schiphol Group investeert in totaal rond de 90 miljoen euro in Lelystad Airport. Daarvan gaat ongeveer 60 miljoen op aan de aanleg van de banen en de bouw van de terminal.

Meer dan bij andere projecten krijgt Dura Vermeer op Lelystad Airport grote verantwoordelijkheid bij het ontwerpen en aanleggen van de banen. Daarmee wordt in november 2016 begonnen. Ook blijft het bedrijf vijftien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud. Een derde van de bouwwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd door ondernemers in de regio. Dat levert volgens Dura Vermeer enkele tientallen banen op.

In juli wordt bekend wie de terminal gaat bouwen. Lelystad Airport moet op 1 april 2018 operationeel zijn.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer