Scenario's nieuw centrum gepresenteerd

EMMELOORD • Wo 16 december 2015 | 23:26 • Woensdag 16 december 2015 | 23:26
In restaurant 't Voorhuys in Emmeloord zijn drie voorlopige scenario's gepresenteerd voor de herinrichting van het centrum. Dat gebied loopt van de Poldertoren tot het voormalige verzorgingshuis De Golfslag. Het meest concreet waren de plannen voor het plein De Deel.

Bij het eerste scenario wordt het minste veranderd aan De Deel. Het tweede plan voorziet in meer horeca op en rond het plein. Het laatste scenario is het meest ingrijpend en voegt winkels, woningen en een ontmoetingsplek toe aan De Deel.

Op de presentatie kwamen bijna 200 mensen af, ongeveer evenveel als vorige maand. Toen was er ook een bijeenkomst waarbij inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden ideeën konden indienen. Daaruit is een selectie gemaakt met veel voorkomende wensen zoals meer groen, meer horeca en een beter winkelaanbod. Die wensen vormen de basis voor de drie scenario's.

In januari is er nog een bijeenkomst met meer uitgewerkte scenario's. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel