De zeven leukste kersttips voor dit weekend

Flevoland 18 december 2015
De kerstvakantie is begonnen en daarom zet Omroep Flevoland de zeven leukste kerstmarkten en andere uitjes voor je op een rij. Veel plezier!

1. Kerstmarkt tussen de elanden
Alweer de tiende editie van de kerstmarkt in het Natuurpark Lelystad. Zaterdag vanaf 14:00 tot 20:00 kun je gratis genieten van een markt met meer dan zestig stands. Met een kampvuur, optredens van Jeugd Theater Lelystad en een lichtjestocht.

2. Mystieke kerstwandeling in het bos
Boswachter Harco Bergman heeft weer iets leuks georganiseerd in het Kuinderbos bij Bant. Zaterdag vanaf 18:00 kun je een mooi verlicht parcours lopen. Tijdens de loop wordt er muziek gespeeld. We moeten nog wel even duimen voor de organisatie, want de afgelopen twee jaar ging het evenement niet door vanwege slechte weersomstandigheden.

3. Komt de kerstman op de scooter naar Dronten?
In winkelcentrum SuyderSee in Dronten is zaterdag en zondag te genieten van glühwein, warme chocolademelk, kerststol en live muziek. Ook de kerstman is erbij en als je dit jaar een volle spaarkaart verzamelt tijdens het winkelen kun je een scooter winnen.

4. Met een kaarsje door het Almeerderhout
Onder het genot van een knapperend haardvuur een met kaarsjes verlichte route over stadslandgoed de Kemphaan wandelen. Op zaterdagavond mag dat vanaf 19.00 uur op eigen gelegenheid. Het gaat om een route van 2km. Ook hier wordt glühwein en warme chocolademelk geschonken. Om 21:00 worden de kaarsjes weer gedoofd. Aangelijnde honden mogen trouwens gezellig mee.

5. Swifterbant wordt omgetoverd tot kerstdorp
Jongerenbelangen Swifterbant tovert het dorp zaterdag om in Charles Dickens-stijl.
Van 18.00 tot 22.00 uur zijn er kraampjes op De Greente. Toegang is gratis en voor alle leeftijden. De organisatie hoopt dat de bezoekers verkleed komen!

6. Winkelen tijdens "Stille nacht"
In de Almeerse Citymall wordt de stilte opgevuld door kerstliedjes van Vocal Motion. Dit Almeerse koor zingt op zondag alle kerstklassiekers van 15:30 tot 17:30.

7. Rennen voordat de kerstkilo's eraan zitten
Wil je al die glühwein, kerststol en chocolademelk er weer af rennen, dan moet je naar Dronten. Want daar wordt traditioneel de Kerstloop georganiseerd. Zaterdag gaan vanaf 13:00 ruim 2.200 lopers van start voor hun afstand op de 5 km, 10 km, halve marathon of de 1km kidsrun. Als je niet gaat rennen, kun je altijd nog de sportievelingen aanmoedigen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer