Werknemers V&D en La Place bijgepraat over situatie

Almere 23 december 2015
Werknemers van de V&D en restaurants van La Place in Almere en Lelystad zijn woensdagochtend geïnformeerd over de financiële positie van hun werkgever. Het warenhuis heeft uitstel van betaling gekregen. Bij de Flevolandse vestigingen werken zo'n 250 mensen.

Volgens een woordvoerder blijven de winkels en restaurants voorlopig open en gaat ook de bevoorrading door. Personeel werd daarom geadviseerd om gewoon door te blijven werken. Ook kregen zij instructies hoe om te gaan met vragen van klanten.

Hoewel het een onzekere periode is voor het bedrijf, hoopt V&D alsnog op een doorstart. Zo gaat wat het warenhuis betreft, de nieuwe formule in Almere nog steeds door. Die staat gepland voor begin 2016. In de Almeerse vestiging zou als eerste gestart worden met de nieuwe formule waarbij vrouwen van 35 jaar en ouder centraal staat.

V&D kwam eerder dit jaar al in grote financiële problemen. Die zorgen leken verdwenen toen eigenaar Sun Capital een grote investering deed. Ook werd met verschillende verhuurders een akkoord gesloten over huurverlagingen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer