Flevoland wordt vuurwerkproof gemaakt

Flevoland 24 december 2015
Flevoland wordt vuurwerkproof gemaakt
Flevoland wordt vuurwerkproof gemaakt
Vuurwerk
Gemeenten in Flevoland zijn bezig om hun straten vuurwerkproof te maken. Zo willen ze voorkomen dat vandalen straatmeubilair vernielen. Prullenbakken worden verwijderd of afgesloten en ook worden in enkele gemeenten bakken voor oude kleding verwijderd vanwege brandgevaar.

Almere
In Almere krijgen de schoolgebouwen een brievenbusklem, zodat er geen vuurwerk door de brievenbus kan worden gegooid. Ook worden in Almere meer dan 600 afvalbakken verwijderd of afgesloten en er is extra toezicht bij scholen in in de buurt van verkoopadressen voor vuurwerk. Medewerkers van Stadsreiniging en Stadstoezicht lopen op 30 en 31 december rond in de wijken om de openbare ruimte zo veilig mogelijk te maken voor de jaarwisseling.

Lelystad
Met speciale kleppen worden de komende week in Lelystad 500 vuilnisbakken afgesloten. Op 2 januari worden de kleppen weer verwijderd.

Zeewolde
Het afsluiten van prullenbakken is kostbaar en de gemeente Zeewolde kiest er daarom voor om dat niet te doen. Bovendien heeft de gemeente de bakken bij de vorige jaarwisseling ook niet afgesloten en dat is goed bevallen.

Dronten
De gemeente Dronten haalt vanaf 29 december een deel van de vuilnisbakken weg. Die krijgen dan meteen een onderhoudsbeurt. De vuilnisbakken die blijven staan, worden afgesloten tot na de jaarwisseling.

Noordoostpolder
In de gemeente Noordoostpolder worden bijna 600 prullenbakken afgesloten. De gemeente is daar te laat mee begonnen, want de afgelopen dagen zijn er al drie vernield door vuurwerk. Deze week worden ook 23 textielbakken verwijderd.
De gemeente vraagt bewoners om het vuurwerkafval in hun straat zo snel mogelijk op te ruimen. Bewoners die voor 9 januari een foto naar de gemeente mailen van hun schoonmaakactie, maken kans op een taart.

Urk
Op Urk zal de gemeente de meeste prullenbakken weghalen, die komen op 4 januari weer terug op hun oude plek.

Vuurwerk mag worden afgestoken op oudejaarsavond vanaf zes uur 's avonds tot nieuwjaarsnacht 2 uur.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer